Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.09.2019

Plot en eerste beeld Jurassic World-kortfilm onthuld

door Vertigo

Colin Trevorrow, de regisseur van het eerste en geplande derde deel in de reeks, heeft meer details onthuld over Battle at Big Rock, de Jurassic World-kortfilm die hij stiekem in Noord-Ierland inblikte.

Het verhaal speelt zich af na Jurassic World: Fallen Kingdom en draait rond een gezin dat in een Californiaans park geconfronteerd wordt met twee nieuwe dino’s: de plantenetende Nasutoceratops en de vleesetende Allosaurus.

“Universal vroeg of ik geïnteresseerd was in een kortfilm,” zegt Trevorrow, “en ik heb ze geen tijd gegeven om erop terug te komen. Ik schreef het script samen met Emily Carmichael, de coscenarist van Jurassic World 3.”

“De kortfim voelt aan als de introductie van een grotere wereld na de gebeurtenissen van Jurassic World: Fallen Kingdom,” vervolgt hij. “De dino’s zijn uit het park ontsnapt en bevinden zich op onbekend terrein.”

“Bijgevolg zijn ze gedesoriënteerd en hebben ze het moeilijk om zich aan te passen. De eerste mensen die ze tegen het lijf lopen, zijn uiteraard kampeerders. Dat wilde ik zien.”

“We beschikten niet over dezelfde middelen als anders, maar de beperkingen deden er niet toe. Iedereen was klaar om erin te vliegen. Het voelde aan als een indiefilm maar met een reusachtige mechanische dino.”

Battle at Big Rock duurt acht minuten en wordt aanstaande zondag uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender FX. De hoofdrollen zijn voor André Holland (High Flying Bird) en Natalie Martinez (End of Watch).

Bekijk het eerste beeld uit de kortfilm hieronder:

Bron: /Film