Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.03.2021

Platenlabel voor Belgische filmmuziek gelanceerd met Yummy-elpee

door Vertigo

Webdeveloper Tim Geyssens heeft het platenlabel Pool Needle voor Belgische filmmuziek opgericht. Het eerste wapenfeit wordt een vinyluitgave van Nico Rensons score voor Lars Damoiseaux’ Yummy.

“Persoonlijk vind ik het heel jammer dat het werk van onze Belgische filmcomponisten zelden een fysieke release krijgt,” zegt Gyssens op de site van Cinevox. “Er zijn maar een handvol uitzonderingen.”

“Een plaat in je handen hebben is toch superieur aan een download of een stream,” vervolgt hij. “Dat kan je ook zien aan het feit dat er opnieuw meer vinyl wordt verkocht. Muziek is uiteraard emotie.”

De hoes van de Yummy-lp werd ontworpen door grafisch ontwerpster Caroline Vermeir van Studio Caro en de liner notes, een begeleidende tekst bij de uitgave, werden verzorgd door filmjournalist Robin Broos, de copresentator van het programma The Original Soundtrack op Klara.

Alle filmscores worden in beperkte oplage uitgegeven en zijn beschikbaar via de website van Pool Needle. Momenteel wordt er ook met verschillende platenwinkels onderhandeld.

Verder wil Pool Needle op zijn website ook het werk van Belgische componisten en artiesten in de schijnwerpers zetten via blogs, artikels en filmpjes.

De score van Yummy is hier verkrijgbaar voor pre-order en de eerste vijftig verkochte exemplaren zijn door Damoiseaux en Vermeir gesigneerd.

Bekijk de hoes en een voorstelling van de Yummy-score hieronder:

Bron: Cinevox