Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2019

Plannen geschrapte crossover met X-Men, & Fantastic Four onthuld

door Vertigo

X-Men: First Class– en Thor-scenarist Zack Stentz heeft in de podcast van Kevin Smith onthuld dat er nog voor Marvel Studios’ The Avengers een gelijkaardige crossover in de steigers stond bij 20th Century Fox.

Stentz schreef X-Men: First Class samen met Ashley Miller en vertelde dat ze tegelijkertijd aan het script voor een geheim project werkten waarin alle toenmalige superhelden van Fox zouden opduiken, namelijk de X-Men en de Fantastic Four.

Regisseur Paul Greengrass, bekend van de Jason Bourne-franchise, zou de film inblikken. “Hij had echter iets anders te doen,” zei Stentz, “en van de film is helaas niks in huis gekomen. Hij zou echter heel goed geweest zijn.”

Stentz en Miller schreven eveneens een scenario voor Josh Tranks Fantastic Four, maar ook dat werd nooit gebruikt. “Josh Trank wist niet dat er een script klaar lag toen hij erbij kwam en wou zelf bepalen wie het zou schrijven,” zei Stentz.

“Hoewel we betaald werden, was het een mokerslag voor onze carrière,” vervolgde hij. “Ik was er namelijk heel trots op. In het verhaal waren de Fantastic Four bijna de Fantastic Five maar een jonge man genaamd Victor von Doom was te getroubleerd om erbij te horen. Ik neem het Josh Trank echter niet kwalijk.”

Bron: The Playlist