Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.05.2024

Planet of the Apes overheerst box office, Elon Musk-vergelijking en origineel einde onthuld

door Vertigo

Kingdom of the Planet of the Apes heeft een succesvol Amerikaans openingsweekend gehad met een opbrengst van 56,5 miljoen dollar. The Fall Guy belandt op de tweede plaats met een opbrengst van 13,7 miljoen in zijn tweede weekend. Het tennisdrama Challengers heeft 4,6 miljoen dollar vergaard in zijn derde weekend en komt hiermee op de derde plaats.

Kevin Durand, die slechterik Proximus Caesar vertolkt in Kingdom of the Planet of the Apes, werd meermaals op de gelijkenis met Tesla-baas Elon Musk gewezen. “Ik hoor dat constant en ik vind het heel grappig”, reageert Durand. “Zelfs wanneer ik een aap speel, blijft die gelijkenis hangen en dat is fantastisch. Hij heeft enorm veel charisma en ik heb d&: geprobeerd na te bootsen.”

SPOILERALARM

Actrice Freya Allan, die het menselijke personage Mae speelt, liet op haar beurt weten dat de film een veel donkerder einde had kunnen hebben.

“In de scène die ik heb opgenomen was Mae duidelijk van plan om protagonist Noa te vermoorden omdat zijn intelligentie haar bang maakte. Ze wil hem niet doden, maar ze voelt dat ze dit moet doen. Uiteindelijk hebben ze het anders aangepakt en ik ben daar eigenlijk wel blij mee. Het is nu veel emotioneler.”

Bron: Dark Horizons