Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.07.2016

Pixar stopt met sequels

door Steven Tuffin

Pixar, het legendarische animatiebedrijf uit Emeryville, Calfornia, kampt de laatste jaren met een stevig geval van sequelitis. Na Cars 2, Monsters University en het recente Finding Dory dienen zich de komende jaren vervolgen op Cars, Toy Story en The Incredibles aan. De enige originele film in het verschiet is het Mexicaans getinte Coco, die staat gepland voor later dit jaar.

Als we Pixar-bons Jim Morris mogen geloven, wordt er binnenkort korte metten gemaakt met deze aanpak: “Na de releases van de reeds bekendgemaakte vervolgen hebben we alleen nog maar oog voor origineel materiaal. Momenteel staan er minstens vier originele films in de steigers, die tussen 2020 en 2020 zullen uitkomen.”

Morris wist ook nog te vertellen dat “de projecten zich zullen afspelen in ongewone maar herkenbare werelden die het bedrijf nieuwe richtingen zal doen verkennen.” Bovendien verzekerde hij dat er geen sequels van Ratatouille, Up, WALL-E en Inside Out gepland staan.

Dit nieuws is best opmerkelijk in een tijdperk waarin Hollywood zich vooral focust op veilige ondernemingen en dus hoog inzet op sequels en franchises. Dat Finding Dory voor het derde weekend op rij de Amerikaanse box-office aanvoerde – en het dus beter deed dan nieuwkomers The Legend of Tarzan en The BFG – maakt de onthulling alleen maar indrukwekkender.

Bron: Entertainment Weekly

@Waanzinema