Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.01.2019

Pixar-genie Brad Bird neemt het op voor zijn omstreden ex-baas John Lasseter

door Vertigo

Het nieuws dat de omstreden ex-Pixar-bons John Lasseter een nieuwe job vond bij Skydance Animation schoot bij velen in het verkeerde keelgat. The Incredibles-regisseur Brad Bird houdt er echter gemengdere gevoelens op na.

“John behoort niet tot dezelfde categorie als Harvey Weinstein,” zei Bird. “Ik ben ermee akkoord dat het gedrag van mannen moet veranderen, maar je kan niet iedereen over dezelfde kam scheren. John is een oude vriend en dus zie ik de dingen minder zwart-wit. Voor mij is hij een gewone mens. Bovendien nam hij het voor ons op toen we het nodig hadden.”

Bird vertelde hoe Lasseter hem beschermde op een cruciaal moment in zijn carrière. Aangezien Birds The Iron Giant een box-office-flop was, wilde Pixar hem namelijk aanvankelijk geen kans geven om The Incredibles te maken.

“John kwam tussenbeide en zei dat we iets op het spoor waren. Hij pleitte dat we meer tijd kregen om eraan te werken. Toen we klaar waren met onze story reels, spraken ze voor zich. John stak zijn nek uit op een manier die weinigen in Hollywood hem nadoen.”

Bron: The Playlist