Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.10.2020

Pixar-film Soul belandt rechtstreeks op Disney+

door Vertigo

Disney heeft aangekondigd dat Pixars Soul vanaf 25 december exclusief te zal zien zijn op Disney+ in landen waar de streamingdienst beschikbaar is. De film wordt in tegenstelling tot Mulan zonder meerprijs aangeboden.

In andere landen zal Soul een bioscooprelease krijgen, maar wanneer heeft Disney nog niet aangekondigd. De film zou oorspronkelijk in de tweede helft van november de zalen halen.

“De voorbije zes maanden is het filmlandschap ingrijpend veranderd door de pandemie en hoe moeilijk de situatie ook is, zijn er kansen ontstaan om te innoveren op vlak van distributie,” zegt Disney in een statement.

“Disney+ heeft na één jaar reeds zestig miljoen abonnees en is daarom de ideale manier om gezinnen en fans zoals nooit eerder van een Pixar-film te laten genieten bij hen thuis.”

“Net als wij allemaal momenteel stelt Soul de vraag welke dingen er echt belangrijk zijn in het leven,” zegt coregisseur Pete Docter. “Ik hoop dat de film voor een beetje humor en amusement kan zorgen nu iedereen daar zeker en vast behoefe aan heeft.”

Bron: IndieWire, THR

Lees meer over: