Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.03.2020

Peter Jacksons Beatles-docu krijgt bioscooprelease via Disney

door Vertigo

Vorig jaar onthulde Peter Jackson dat hij een documentaire ging maken rond de opnames van het allerlaatste Beatles-album Let It Be. Nu werd aangekondigd dat Disney de film getiteld The Beatles: Get Back dit najaar uitbrengt in de bioscoop.

Jackson restaureerde beelden uit de bestaande docu Let It Be plus vijfenvijftig uur aan ongebruikte footage. Daarvoor kreeg hij de steun van de resterende bandleden Paul McCartney en Ringo Starr, en de weduwes van John Lennon en George Harrison.

“Geen enkele band maakte zo’n impact op de wereld als The Beatles,” zegt ex-Disney-CEO Bob Iger. “The Beatles: Get Back laat zien hoe deze genieĆ«n te werk gingen op een belangrijk moment in de muziekgeschiedenis.”

“Ik ben blij dat Disney onze distributeur is,” zegt Jackson. “Er is geen betere partner om ervoor te zorgen dat onze film door een zo groot mogelijk publiek gezien wordt.”

McCartney en Starr voegen eraan toe dat The Beatles: Get Back in tegenstelling tot Let It Be toont hoe het er echt aan toeging in de studio. “Onze vriendschap en liefde spat ervan af,” zegt McCartney.

Bron: The Playlist