Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.10.2019

Peiling onthult favoriet in nakende streamingoorlog

door Vertigo

Volgens een recente peiling heeft Disney+ een voetje voor op drie andere nieuwe streamingdiensten: Apple TV+, HBO Max en Peacock.

Van de ruim 2.000 ondervraagde Amerikanen zal namelijk 24 procent ‘zeker’ of ‘waarschijnlijk’ een abonnement nemen op Disney+. In de leeftijdscategorie 16 tot 34 is dat zelfs 46 procent.

Daarentegen scoorde Apple TV+ slechts 16 procent in totaal. Nochtans is de streamingdienst met zijn prijskaartje van 4,99 dollar per maand 2 dollar goedkoper dan Disney+.

HBO Max is met 14,99 dollar per maand en pak duurder en haalde net als Peacock, waarvan nog geen tariefplan werd bekendgemaakt, 12 procent.

Beide worden echter pas volgend jaar gelanceerd en hebben in tegenstelling tot Disney+ en Apple TV+, die in november van start gaan, nog geen uitgebreide reclamecampagne achter de rug.

Tot slot zegt 29 procent van de ondervraagden dat ze een bestaande streamingdienst zoals Netflix of Amazon Prime zullen laten vallen voor een nieuwe. 37 procent zal ze eerst tegen elkaar afwegen en dan zijn favorieten behouden.

Bron: Variety

Lees meer over: