Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

31.03.2022

Pedro Almodovar maakt brandhout Will Smiths gedrag en speech tijdens Oscars 2022

door Vertigo

Pedro Almodovar, wiens Madres Paralelas genomineerd was in de Oscars 2022-categorieën Beste Actrice en Beste Originele Muziek, heeft zijn boekje opengedaan over de awardsceremonie waarbij Will Smith Chris Rock een klap gaf nadat die een mop had gemaakt over Smiths echtgenote Jada Pinkett Smith.

“Ik weiger om die gebeurtenis het gala te laten besmeuren en het hoogtepunt te zijn van een ceremonie waarin veel meer en veel interessantere dingen zijn gebeurd, zoals de Beste Internationale Film-overwinning van Drive My Car, zonder twijfel mijn favoriete film van het jaar. En de winst van mijn favoriete documentaire, Summer of Soul.

“Ik zat erg dicht bij beide mannen. Wat ik zag en hoorde wekte een gevoel van afkeer in mij op. Niet alleen tijdens het voorval zelf, maar ook tijdens de speech, die voor mij meer weg had van een toespraak door een cultleider. Je verdedigt of beschermt je familie niet met je vuisten, en nee, de duivel maakt geen misbruik van belangrijke momenten om zijn werk te doen.”

“De duivel bestaat namelijk niet. Dit was een fundamentalistische speech die wij niet hadden moeten horen of zien. Er zijn mensen die beweren dat dit het enige echte moment was tijdens de ceremonie, maar ze hebben het over het anonieme monster dat sociale media heet. Voor hen, de hongerige aaseters, was het ongetwijfeld het topmoment van de avond.”

Bron: The Playlist