Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.04.2020

Pedro Almodóvar heeft filmidee over seks in quarantaine

door Vertigo

Pedro Almodóvar heeft in quarantaine inspiratie opgedaan voor een nieuw script. Hij las namelijk in een krantenartikel dat sommige prostituees een manier hebben gevonden om toch nog hun brood te verdienen tijdens de coronacrisis.

Ze verblijven tijdens de lockdown bij een klant en verlagen tijdelijk hun prijzen. Almodóvar vergelijkt de situatie met een huwelijk.

“Ze zullen de hele dag bij elkaar zijn en praten over hun kindertijd en families, zich fysiek en mentaal blootstellen en elkaar leren kennen,” schrijft hij in een nieuw essay.

“Dat is een heel rijke situatie om mee aan de slag te gaan,” vervolgt hij. “Als ze de quarantaine overleven, voorspel ik dat ze er een goeie band aan zullen overhouden.”

In een ander artikel heeft Almodóvar gelezen dat seksspeeltjes en sexting heel populair zijn bij mensen die alleen in quarantaine zitten.

De regisseur deed een rondvraag bij zijn vrienden naar hun libido. Eén van hen was zo wanhopig dat hij met verschillende mensen die hij ontmoet had online afsprak in de supermarkt voor een vluggertje.

Volgens Almodóvar had de rest net een lager libido en daarin herkent hij zich. “Ik veronderstel dat verdriet en zorgen mijn erotische fantasiën hebben verdreven,” schrijft hij.

Zoals in zijn vorige essay geeft de regisseur ook weer een aantal filmtips, ditmaal rond het thema ‘liefdesverhalen waar een vroegtijdig einde aan kwam’. Je vindt zijn lijstje hieronder:

Strangers When We Meet (Richard Kyne)
The End of the Affair (Neil Jordan)
Letter from an Unknown Woman (Max Ophüls)
Ascenseur pour l’échafaud (Louis Malle)
Bonjour tristesse (Otto Preminger)
La notte (Michelangelo Antonioni)
I vitelloni (Federico Fellini)
La peau douce (François Truffaut)
In a Lonely Place (Nicholas Ray)

Bron: IndieWire

Lees meer over: