Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.11.2021

Paul Thomas Anderson onthult met welke acteurs hij (opnieuw) wil samenwerken

door Vertigo

Paul Thomas Anderson heeft onthuld met welke acteurs hij graag opnieuw of voor de eerste keer zou samenwerken. “Er zijn te veel goede acteurs en te weinig projecten die hun talent ten volle benutten,” zegt hij.

Zo droomt Anderson na The Master en Inherent Vice van een nieuwe film met Joaquin Phoenix en hoopt hij dat zijn There Will Be Blood– en Phantom Thread-acteur Daniel Day-Lewis uit pensioen komt. “Zou dat niet geweldig zijn?” zegt hij.

“Ik wil meer Daniel Day-Lewis-performances, maar tegelijkertijd denk ik dat hij ons meer dan genoeg heeft gegeven en dat we minder hebberig moeten zijn,” vervolgt hij.

Daarnaast wil Anderson ooit eens de handen in elkaar slaan met Denzel Washington. “Hij is een filmster die enorm veel kracht uitstraalt en is heel veelzijdig,” zegt Anderson en voegt eraan toe dat hij ook met Olivia Colman (The Favourite) in zee wil gaan. “Ze is een absolute klasbak.”

De regisseur heeft ook enkele recente films warm aanbevolen. “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings was leuk,” zegt hij. “Er gaat een geweldige energie van uit. Bovendien is mijn gezin geobsedeerd door het MCU en dus is het voor ons heel opwindend om een nieuw hoofdstuk te zien.”

Verder raadt Anderson ook Venom: Let There Be Carnage en Julia Ducournau’s Gouden Palm-winnaar Titane aan. Hij waarschuwt echter dat die laatste niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

“Ik weet niet helemaal hoe ik me bij Titane voel, maar Julia Ducournau is een echte filmmaker,” zegt hij. “Ik hield de hele film mijn hart vast en dat is een geweldig gevoel.”

Tot slot kijkt Anderson reikhalzend uit naar King Richard, waarin Will Smith de vader van tennissters Venus en Serena Williams vertolkt. “Wanneer Will Smith ervoor gaat, ontstaat er magie,” zegt de regisseur. “Ik vond hem geweldig in The Pursuit of Happyness, een film waar niet genoeg over gepraat wordt.”

Bron: IndieWire, The Playlist