Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.09.2021

Paul Schrader uit kritiek op cancelcultuur en kondigt volgende film aan

door Vertigo

Paul Schrader (First Reformed) stelt binnenkort zijn nieuwe film The Card Counter voor in Venetië en heeft verteld dat hij tot aan de releasedatum niets meer op Facebook post.

“De distributeur Focus Features waarschuwde me dat alles wat je zegt kan verdraaid worden tot clickbait,” zegt Schrader. “Dan zouden alle interviews daarover gaan en zou men The Card Counter vergeten.”

Volgens Schrader blijft het idee dat slechte reclame niet bestaat overeind, maar de regisseur is op zijn hoede voor cancelcultuur. “Meer en meer carrières zijn geëindigd door beschuldigingen waarvoor de mensen in kwestie niet officieel zijn aangeklaagd. Denk maar aan Kevin Spacey, Scott Rudin of Johnny Depp,” zegt hij.

“Cancelcultuur is heel besmettelijk, zoals de deltavariant,” vervolgt hij. “Als je vriend zegt dat hij valselijk wordt beschuldigd van vreselijke dingen durf je hem niet te verdedigen omdat je ook besmet zou kunnen raken.”

Ondertussen plant Schrader al zijn volgende film, The Master Gardener met Joel Edgerton en Sigourney Weaver. Het verhaal gaat over de tuinman (Edgerton) van een rijke weduwe (Weaver) die de opdracht krijgt om haar eigenzinnige nichtje onder zijn vleugels te nemen. Daardoor komen duistere geheimen aan het licht.

“Oorspronkelijk zou de film enkel rond een van mijn typische mannelijke hoofdpersonages draaien, maar toen kwamen er twee vrouwen bij en werd het verhaal complexer en unieker,” zegt Schrader.

In afwachting van The Master Gardener zijn er drie fragmenten uit The Card Counter verschenen:

Bron: Deadline, The Playlist, IndieWire