Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.02.2019

Paul Schrader maakt Facebook-comeback en hekelt Oscars en Taxi Driver 2-voorstel

door Vertigo

Paul Schrader is voor het eerst sinds november vorig jaar terug actief op Facebook. De regisseur laste een pauze in op aanraden van A24, de distributeur van zijn Oscargenomineerde film First Reformed.

“In de herfst gaf ik toe dat ik graag met Kevin Spacey zou samenwerken,” zei Schrader, “en A24 raadde mij aan om tot na het awardsseizoen niet meer op Facebook te gaan.

Nu de Oscars erop zitten, haalde Schrader het nieuws van de afgelopen maanden in. Hij had het onder meer over het awardsseizoen zelf en schreef: “Ik ben Spike Lee, Alfonso Cuarón, Pawel Pawlikowski, Bo Burnham en Barry Jenkins zo vaak tegen het lijf gelopen tijdens ceremonies en evenementen dat ik hen nooit meer hoef te zien.”

Schrader leek ook de draak te steken met Green Book, de winnaar van de Oscar voor Beste Film. “Ik heb nog maar eens geleerd om de kracht van middelmatigheid niet te onderschatten,” schreef hij.

Elders had hij het ook over Robert De Niro’s idee om een sequel op Taxi Driver te maken. Schrader schreef namelijk het scenario van de Martin Scorsese-film.

“Dat is het domste fucking idee dat ik ooit heb gehoord,” zei Schrader toen Scorsese hem erover aansprak. “Hij wou dat ik het aan De Niro vertelde, omdat hij het niet zelf wou doen. Dus herhaalde ik aan De Niro wat ik tegen Marty had gezegd, maar plots bedacht ik mij.”

“Volgens mij stierf Travis Bickle maximum zes maanden na het einde van de film, maar misschien leefde hij nog en wou hij zelfmoord plegen. Misschien is hij wel de Unabomber en speelt de hele film zich af in een hutje in Montana waar hij in zijn dagboek schrijft en bommen verstuurt, dacht ik. De Niro vond dat echter geen goed idee.”

Bron: The Playlist