Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.09.2021

Paul Schrader kreeg opvallend aanbod om tv-bewerking American Gigolo te mijden

door Vertigo

Regisseur Paul Schrader (First Reformed, The Card Counter) heeft onthuld dat producent Jerry Bruckheimer (Bad Boys, Pirates of the Caribbean) hem 50.000 dollar aanbood om niet betrokken te zijn bij een tv-bewerking van zijn misdaaddrama American Gigolo uit 1980.

American Gigolo gaat over een gigolo (Gere) die een affaire heeft met de vrouw van een politicus en betrokken raakt bij een moordonderzoek. Bruckheimer probeert er al jaren een serie van te maken en kreeg begin 2021 groen licht met Jon Bernthal (The Punisher, Le Mans’ 66).

Eerst was er echter nog een obstakel: Schrader. “Ongeveer tien jaar geleden hebben de makers me gecontacteerd en vertelde ik hen dat het een verschrikkelijk idee was,” zegt de regisseur. “Toen heeft Jerry Bruckheimer contact met me opgenomen.”

“Hij zei me dat ze de rechten van American Gigolo hadden en de reeks hoe dan ook zouden maken,” vervolgt hij. “Hij bood me 50.000 dollar aan als ik akkoord ging dat de serie tegen mijn wil zou gemaakt worden en ze me er niet over zouden aanspreken.”

Schrader onthult niet of hij het voorstel aanvaardde, maar legt uit waarom hij een American Gigolo-reeks geen goed idee vindt. “Ik weet niet hoe je het onderwerp aanpakt in het internettijdperk,” zegt hij. “Ik ben ook niet helemaal zeker of ik het wil weten.”

Bron: The Playlist