Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.01.2019

Paul Schrader heeft gemengde gevoelens over First Reformed-Oscarnominatie

door Vertigo

Paul Schrader heeft gemengde gevoelens over zijn eerste Oscarnominatie. Hij werd genomineerd in de categorie Beste Originele Scenario voor het door hem geschreven en geregisseerde First Reformed.

“Zelfs als de pers en de Academy mijn film niet goed hadden gevonden, zou ik weten dat het een goeie film is,” zei hij. “Ik heb hun bevestiging niet nodig. Aan de andere kant is het leuk om erkenning te krijgen voor wat ik probeerde te doen.”

Schraders houdt er sinds zijn samenwerking met Martin Scorsese aan Taxi Driver en Raging Bull dezelde mening over de Oscars op na: “Jaren geleden had ik het met hem over de Oscars omdat hij er zo graag één wou winnen. Volgens mij moest hij andere prioriteiten stellen en ik ben nog steeds van die mening.”

“Het is een moeilijke discussie, aangezien ik de keuzes van de Academy nooit heb gerespecteerd,” besloot hij. “Toch ben ik enorm dankbaar dat ze mij gekozen hebben. Enerzijds vind ik het dus niet belangrijk en anderzijds wel.”

Ethan Hawke, de hoofdrolspeler in First Reformed, kreeg geen nominatie voor Beste Acteur, maar dat maakt volgens Schrader niet uit: “Ik heb hem gezegd dat hij sowieso een winnaar is, dat zijn acteerprestatie een impact heeft gemaakt en dat hij dat nooit mag vergeten.”

Bron: The Playlist, IndieWire