Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.01.2020

Paul Reubens plant donkere Pee-wee Herman-film & heeft regisseurs op het oog

door Vertigo

Uncut Gems-regisseurs Josh en Benny Safdie zouden interesse getoond hebben om een film te maken rond Pee-wee Herman, het typetje van Paul Reubens in een aantal series en films uit de jaren tachtig en de Netflix-film Pee-wee’s Big Holiday uit 2016.

Reubens wilde echter oorspronkelijk geen gezinsvriendelijke komedie, maar een Valley of the Dolls-achtige film maken waarin Pee-wee Herman een Hollywoodster werd en aan drugs en alcohol verslaafd raakte.

Producent Judd Apatow was daar echter niet voor te vinden en pushte Reubens om het luchtig te houden. De acteur vond echter dat hij te oud was geworden voor de rol.

“Ik heb geen probleem om er zo oud uit te zien als ik ben, maar niet in een Pee-wee-film,” zegt hij. “Dat komt volgens mij namelijk nogal eng en Whatever Happened to Baby Jane?-achtig over.”

Voor Pee-wee’s Big Holiday werd echter gebruik gemaakt van digitale verjongingstechnologie waardoor Reubens uiteindelijk toezegde. Hij wil echter nog steeds zijn donkerder idee verwezenlijken.

Hoewel het project een prijskaartje van slechts vijftien miljoen dollar zou hebben, de helft van wat Pee-wee’s Big Holiday kostte, hebben zowel Netflix als Apatow al gepast. Mogelijk komt er met de hulp van de Safdies toch nog iets van in huis.

Bron: The Playlist