Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.01.2021

Paul Greengrass onthult zijn visie voor Watchmen-verfilming

door Vertigo

Voor Zack Snyder de graphic novel Watchmen verfilmde, was regisseur Paul Greengrass (Jason Bourne, Captain Phillips) bij het project betrokken.

“Ik heb mijn visie niet duidelijk genoeg verwoord, want er kwam nooit iets van in huis,” grapt Greengrass in de podcast Happy Sad Confused.

“Ik hou van de graphic novel en Zacks uiterst trouwe verfilming, maar ik wilde geen trouwe verfilming maken,” voegt hij eraan toe. “Dat zou mogelijk rampzalig zijn geweest en is misschien de reden waarom mijn visie nooit werd gemaakt.”

“Ik wilde geloven dat de personages in de echte wereld leefden en dat ze zich veel van hun gedachten en daden inbeeldden,” vervolgt Greengrass en vergelijkt zijn versie met Todd Phillips’ Joker.

Joker speelde zich af in een echte wereld en het hoofdpersonage had last van waanvoorstellingen,” vervolgt hij. “Mijn idee voor Watchmen was dat de personages zich superhelden waanden, maar dat niet echt waren.”

Greengrass is niet zeker of dat zou gewerkt hebben. “Ik denk dat Christopher Nolan er met zijn Batman-films veel beter in geslaagd is om een realistische wereld weer te geven dan ik ooit zou kunnen,” zegt hij. “Gotham was de perfecte plek om echt te doen aanvoelen.”

Daarnaast reageert de regisseur op een gerucht dat hij 20th Century Fox’ geschrapte X-Men-/Fantastic Four-crossover zou inblikken. “Men heeft er me over aangesproken, maar ik was niet bij het project betrokken,” zegt de regisseur.

“Ik had ergens het gevoel dat ik niet geschikt was voor dat soort films,” vervolgt hij. “Ik ben in elk geval zover niet geraakt als met Watchmen.”

Toch wil Greengrass nog altijd een superheldenfilm maken. “Ik zou niet zeggen dat ik het nooit zou doen,” zegt hij. “Ik denk er voortdurend over na.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: