Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2020

Patty Jenkins vreest dat Warner Bros’ 2021-strategie permanent wordt

door Vertigo

Hoewel ze akkoord ging om Wonder Woman 1984 op hetzelfde moment in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen, is Patty Jenkins niet te vinden voor Warner Bros.’ beslissing om dezelfde strategie toe te passen op al zijn 2021-films.

De regisseuse vreest immers dat het niet bij 2021 zal blijven. “Hoe graag ik het ook zou willen, ben ik niet zeker dat het om een tijdelijke strategie gaat,” zegt ze.

Jenkins is er echter zeker van dat één van de grote studio’s zijn films op een bepaald moment weer traditionele bioscoopreleases zal geven en zo alle grote filmmakers zal aantrekken.

“De studio’s die radicaal voor gelijktijdige bioscoop- en streamingreleases kozen zonder de artiesten te raadplegen zullen niet veel kwalitatieve filmmakers meer overhouden,” zegt Jenkins.

Zelf twijfelt Jenkins tot welk kamp ze zou behoren. “Ik zou graag een Wonder Woman-threequel maken, maar enkel als de omstandigheden me bevallen en de film een bioscooprelease krijgt. Ik weet niet of ik het zou doen als dat niet het geval is.”

Bron: The Playlist