Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.12.2020

Patty Jenkins steunt Wonder Woman 1984-releasestrategie enkel op korte termijn

door Vertigo

Regisseuse Patty Jenkins maakt zich zorgen om de bioscoopsector, maar steunt Warner Bros’ beslissing om Wonder Woman 1984 tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen.

“Ik had nooit gedacht dat ik de Wonder Woman 1984-releasestrategie zou aanvaarden, maar toch is het zo,” zegt Jenkins in de podcast Happy Sad Confused. “Ik wilde iets positiefs delen met de wereld en dat is volgens mij belangrijker dan geld.”

“Het leek me geen goed idee om te wachten,” vervolgt ze. “De film zal minder geld opbrengen, maar er zal op zijn minst iets nieuws te zien zijn dit eindejaar.”

Jenkins hoopt echter dat de Wonder Woman 1984-strategie niet de nieuwe norm wordt. Ze is ook geen voorstander van Warner Bros’ beslissing om al zijn 2021-films een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease te geven en begrijpt ze zelfs niet.

Volgens Jenkins is het niet logisch dat studio’s bioscopen de rug toekeren om streamingdiensten als Netflix na te streven, terwijl die al veel verder staan.

“De mensen gaan een abonnement nemen op maximum twee of drie streamingdiensten,” zegt Jenkins. “Ik begrijp niet waarom je het hele studiosysteem zou overboord gooien en gokken dat je één van die drie streamingdiensten wordt.”

“Bovendien dankt Netflix zijn succes aan zijn bereidwillighed om artiesten rijkelijk te verlonen en hebben de studio’s niet evenveel geld,” vervolgt ze. “Waarom zou iemand nog een film maken voor een studio als die je niet eens een beetje degelijk kan betalen?”

Bron: The Playlist