Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.01.2021

Patty Jenkins openhartig over moeizaam Wonder Woman-ontstaan

door Vertigo

Patty Jenkins gaat een derde Wonder Woman-film maken en heeft in de podcast van Joker-acteur en stand-upcomedian Marc Maron onthuld hoe de eerste tot stand kwam.

Jenkins vertelde Warner Bros. in 2004 dat ze een Wonder Woman-film wilde maken. Daarna praatte ze er om de twee jaar met de studio over tot ze uiteindelijk in 2011 werd aangenomen.

In 2007 sloeg Jenkins een eerste voorstel af omdat ze zwanger was. Volgens haar was Warner Bros. sowieso zenuwachtig omdat andere films rond vrouwelijke superhelden zoals Catwoman en Elektra waren geflopt.

“Bovendien was de studio bezig met Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie,” zegt Jenkins. “Ik denk dat ze nog niet helemaal wisten wat ze met DC gingen doen.”

Toen Jenkins in 2011 werd aangenomen, was Warner Bros. niet ge├»nteresseerd in haar idee├źn. “Ze namen gewoon een vrouwelijke regisseur aan voor het uiterlijk vertoon,” zegt Jenkins. “Verder was het hun verhaal en hun visie. Ze wilden zelfs mijn script niet lezen en stonden heel wantrouwig tegenover elke andere aanpak of invalshoek.”

“Ik was ervan overtuigd dat vrouwen geen Wonder Woman wilden zien die grof en stoer was en hoofden afhakte,” vervolgt ze. “Daar zaten de fans volgens mij niet op te wachten. De studio was echter heel zenuwachtig en stond niet open voor mijn invalshoek.”

Bijgevolg verliet Jenkins het project. “Ik was niet de juiste persoon voor het verhaal en ik wilde er geen jaren ruzie over maken,” zegt Jenkins en ze werd vervangen door Michelle MacLaren (Breaking Bad).

Jenkins waagde haar kans bij Marvel Studios, waar ze Thor: The Dark World zou regisseren. Daar kwam echter niets van in huis en uiteindelijk vertrok MacLaren en mocht Jenkins de Wonder Woman-film maken die ze wilde.

Volgens Jenkins was Warner Bros. tot dan niet zeker wat ze met Wonder Woman wilden doen. “Er werden ongeveer dertig scripts geschreven,” zegt Jenkins. “Over elk aspect van Wonder Woman werd er intern geruzied.”

Bron: The Playlist