Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.12.2020

Paramount sluit The Godfather-fourquel niet uit

door Vertigo

Paramount Pictures brengt morgen in de Verenigde Staten Francis Ford Coppola’s herwerkte versie van The Godfather Part III uit, aka Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone, en staat open voor een vierde deel in de reeks.

“Er zijn geen onmiddellijke plannen voor een nieuwe film in de Godfather-saga,” zegt de studio. “Door zijn blijvende kracht is het echter nog steeds een mogelijkheid als we het juiste verhaal vinden.”

Als er een fourquel komt, zal het sowieso zonder Coppola zijn. “Misschien komt er een The Godfather Part IV, V en VI, maar ik ga ze niet maken,” zegt hij. Aangezien Paramount de rechten op de franchise bezit, heeft de studio zijn medewerking niet nodig.

Na de release van The Godfather Part III speelde Coppola met het idee om een vierde film in te blikken rond Vincent Corleone (Andy Garcia), de buitenechtelijke zoon van Sonny Corleone (James Caan).

The Godfather Part IV zou zich net als Part II in twee verschillende periodes afspelen. Eén deel zou het verhaal van Vincent verderzetten en één deel zou een flashback zijn naar een belangrijk moment in de relatie van Sonny en zijn vader Vito.

Bron: IndieWire