Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.05.2021

Paramount lichtte Mark Wahlberg niet in over streamingrelease nieuwe film

door Vertigo

Paramount kondigde onlangs aan dat de actie-/scififilm Infinite exclusief op Paramount+ zal te zien zijn in de landen waar de streamingdienst beschikbaar is. In Belgiƫ krijgt de film op 8 september een bioscooprelease.

Hoofdrolspeler Mark Wahlberg, regisseur Antoine Fuqua en producent Lorenzo di Bonaventura werden niet vooraf over de beslissing ingelicht en dat lijkt stilaan de nieuwe norm te worden.

Eerder kwam ook Universal in opspraak omdat Trolls World Tour-stemacteurs Justin Timberlake en Anna Kendrick niet werden verwittigd dat de film een gelijktijdige bioscoop- en VOD-release zou krijgen.

Timberlake en Kendrick waren niet tevreden dat hun afgesproken box-officebonussen in rook opgingen en eisten dat de studio hen vergoedde.

Later lag ook Warner onder vuur omdat al zijn 2021-films tegelijkertijd in de zalen en op HBO Max verschijnen en veel filmmakers daar niet of last minute van op de hoogte werden gebracht.

Zo vernam In the Heights-regisseur Jon M. Chu het nieuws een kwartier voordat het officieel werd bekendgemaakt. Naar verluidt kostte Warners releasestrategie de studio 200 miljoen dollar aan vergoedingen voor box-officebonussen.

Daarentegen zat Disney drie weken lang samen met hoofdrolspelers Dwayne Johnson en Emily Blunt voordat werd onthuld dat hun film Jungle Cruise op dezelfde dag in de bioscoop en tegen een meerprijs op Disney+ zal uitkomen.

Bron: /Film