Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.09.2022

Paramount herbekijkt releasestrategie na megasucces Top Gun: Maverick

door Vertigo

Tijdens de pandemie dacht Paramount erover om Top Gun: Maverick op een streamingdienst uit te brengen. Tom Cruise stak daar echter persoonlijk een stokje voor: hij eiste een bioscooprelease voor de film. Het gevolg? Top Gun: Maverick is het grootste succes voor Paramount in tijden. Het overtuigde Brian Robbins, de CEO van de studio ervan om meer in te zetten op de bioscoopervaring.

“Bioscoopreleases hebben nog steeds de grootste impact”, zegt hij daarover. “Als een film eerst in de cinema speelt en pas 45 dagen later beschikbaar wordt op een streamingdienst, dan werkt dat perfect.”

Paramount wil ook meer films uitbrengen dan nu het geval is. In 2022 heeft de studio acht bioscoopfilms, volgend jaar zijn er dat al een dozijn. Op termijn wil Robbins tot 15 films per jaar in de bioscoop uitbrengen.

“De enige voorwaarde is dat genoeg acteurs en regisseurs meestappen in ons verhaal”, zegt hij. “Maar ik voel een grote bereidheid bij hen om terug te keren naar bioscoopfilms. Wij kunnen namelijk marketingcampagnes opzetten die je bij streamingdiensten niet altijd hebt.”

Bron: THR

 

Lees meer over: