Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.03.2018

Overname The Weinstein Company gaat toch niet door

door Vertigo

De turbulente onderhandelingen rond de overname van The Weinstein Company beginnen een nieuw hoofdstuk. De investeringsgroep groep rond Maria Contreras-Sweet en miljardair Ron Burkle gaat dan toch niet door met de aankoop van de studio. De schulden van het bedrijf zouden immers niet 225 miljoen dollar bedragen, maar oplopen tot 280 miljoen dollar.

Contreras-Sweet bracht een verklaring uit over de afgesprongen deal: “We hebben ernstig gewerkt aan een transactie waarbij we The Weinstein Company konden overkopen. Nadat we echter ondertekend hadden, kregen we bij de bevestiging teleurstellende informatie over de haalbaarheid van deze overname. Als resultaat daarvan hebben we beslist om niet verder te gaan.”

Contreras-Sweet, een voormalige medewerkster van Obama, wilde de studio omvormen tot een vrouwvriendelijk bedrijf. Die plannen begraaft ze echter nog niet: “Ik geloof nog steeds dat een door vrouwen geleide studio nodig is. Daarom zullen we overwegen om bezittingen van The Weinstein Company over te kopen als die beschikbaar worden gesteld bij een faillissement. Daarnaast zullen we ook andere mogelijkheden in de entertainmentindustrie bestuderen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: