Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.05.2020

Overheid en filmsector plannen heropeningsstrategie Belgische bioscopen

door Vertigo

Twee weken geleden kondigde de Nationale Veiligheidsraad aan dat de Belgische bioscopen pas ten vroegste begin juni weer open gaan. Ondertussen wordt er vanuit verschillende hoeken gewerkt aan een strategie om de cultuursector terug op gang te trekken.

Zo zitten de Belgische ministers van Cultuur vandaag samen om hun strategieën op elkaar af te stemmen. “Als de aftoetsing met de wetenschappers vlot ­verloopt, kan de Nationale Veiligheidsraad rond 20 mei met gerichte aanbevelingen komen,” zegt een woordvoerder van de Vlaamse minister van Cultuur Jan Jambon in De Standaard.

Verder hebben regisseurs- en producentenverenigingen en bioscoopuitbaters zelf richtlijnen voor de heropening van de cinema’s en het hervatten van film – en tv-producties opgesteld en voorgelegd aan de GEES, de Groep van Experts die belast is met de Exit-Strategie.

De vereniging van kunstorganisaties OKO denkt dan weer aan maatregelen zoals beperking van bezoekersaantallen en extra aandacht voor hygiëne en heeft een handleiding opgesteld voor minister Jambon.

Bron: De Standaard

Lees meer over: