Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.09.2021

Oscar Isaac had nood aan iets helemaal anders na Star Wars

door Vertigo

Oscar Isaac is momenteel in Venetië om verschillende projecten te promoten, waaronder Paul Schraders thriller The Card Counter. De acteur zegt dat hij nood had aan afwisseling nadat hij Poe Dameron vertolkte in de Star Wars-sequeltrilogie.

Isaac e-mailde Schrader met de vraag om samen te werken nadat hij zijn vorige langspeler First Reformed had gezien. Eén jaar later nam de regisseur contact met Isaac op om hem de hoofdrol in The Card Counter aan te bieden.

“Ik bevond mij al een aantal jaar in green screen-land,” zegt Isaac over zijn Star Wars-ervaring. “Ik was wanhopig op zoek naar een karakterstudie.”

Om zich voor te bereiden op de shoot keerde Isaac terug naar zijn theaterschool Juilliard en werkte hij samen met een van zijn favoriete leraars. “Hij werkt veel rond lichaamstaal en we hebben drie dagen doorgebracht in een studio terwijl ik een masker droeg om mijn gezichtsuitdrukkingen te verbergen,” zegt de acteur.

Ondertussen is Isaac opnieuw bezig aan een project waar vermoedelijk veel visuele effecten bij komen kijken, namelijk de Marvel-reeks Moon Knight. Op het filmfestival van Venetië stelt hij ook Denis Villeneuves Dune voor en de Amerikaanse remake van Ingmar Bergmans miniserie Scenes from a Marriage.

Bron: IndieWire