Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.01.2021

Ghostbusters-regisseur openhartig over reactie regisseur origineel

door Vertigo

Regisseur Jason Reitman heeft in december vorig jaar zijn threequel Ghostbusters: Afterlife vertoond voor zijn vader Ivan Reitman, de regisseur van de eerste twee Ghostbusters-films.

“Door de coronacrisis komt mijn vader de laatste tijd niet vaak buiten,” zegt Jason in het Britse filmmagazine Empire. “Hij heeft echter een coronatest gedaan en een mondmasker opgezet om de film in de Sony-studio te komen bekijken.”

“Achteraf weende hij en zei: ‘Ik ben enorm trots dat ik je vader ben.’,” vervolgt Jason. “Dat was een van de beste momenten in mijn leven.”

Verder zegt Jason dat hij Ghostbusters: Afterlife even eng wilde maken als het origineel. “Ik herinner me dat ik Ghostbusters heel grappig, maar ook heel eng vond,” zegt hij. “Het was mijn eerste ervaring met het horrorgenre.”

“Ik zat ooit naast Steven Spielberg tijdens een Directors Guild-vergadering,” vervolgt hij. “Ik vertelde hem dat ik met Ghostbusters bezig was en hij zei uit het niets: ‘De scène met het spook in de bibliotheek is een van de tien engste scènes ooit.’ Hij heeft gelijk.”

Bekijk een nieuwe still uit Ghostbusters: Afterlife hieronder:

Bron: Empire