Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.11.2016

Originele Ghostbusters-regisseur blijft geloven in sequels

door Vertigo

Kritiek geven op een film nog voor die in de zalen verschijnt is niet nieuw. Maar voor de reboot van Ghostbusters schoot de haatcampagne van liefhebbers van de originele klassieker naar ongekende hoogtes. Hierdoor is regisseur Paul Feig behoorlijk onzeker of hij nog aan een vervolg wil beginnen.

De film kreeg uiteindelijk toch degelijke recensies en wist ook wel wat kijklustigen naar de bioscoop te lokken. Toch waren de vier vrouwelijke spokenjagers niet opgewassen tegen het gigantische succes van hun mannelijke voorgangers onder leiding van eighties-supersterren Bill Murray en Dan Aykroyd. Producent Sony Pictures lijkt dan ook lang niet zeker of ze zich nog durven wagen aan een sequel en hebben daar voorlopig niet officieel over bericht.

De enige die momenteel hoopvol blijft is regisseur van de originele film Ivan Reitman. Hij was producer van de reboot en als het van hem afhangt zitten er nog veel Ghostbusters-films aan te komen. Volgens Reitman zitten er momenteel zelfs verschillende projecten in de ontwikkelingsfase. Het wordt afwachten of die ook effectief groen licht zullen krijgen.

Bron: Dark Horizons