Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2020

Opnieuw project van Apple TV+ in opspraak

door Vertigo

Na de hetze rond The Banker komt alweer een project van Apple TV+ in opspraak. Het gaat om een voorlopig titelloze documentaire over de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen muziekproducent Russell Simmons.

Oprah Winfrey trekt zich namelijk terug als executive producer en kondigt aan dat de film na zijn wereldpremière op het Sundance Film Festival binnen twee weken niet op Apple TV+ zal te zien zijn.

“Ik geloof en steun de vrouwen in kwestie en vind dat hun verhalen moeten verteld worden,” zegt Winfrey. “Wat mij betreft, moet de film echter herwerkt worden omdat hij niet voldoende weergeeft wat de slachtoffers hebben doorstaan.”

“Op dat vlak zitten de makers en ik duidelijk niet op dezelfde golflengte,” voegt ze eraan toe. “Ik ga samenwerken met Time’s Up om de slachtoffers van misbruik en seksuele intimidatie te steunen.”

Eerder schrapte Apple TV+ de wereldpremière van The Banker nadat één van de producenten beschuldigd werd van seksueel misbruik. Ook de bioscooprelease werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: