Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.05.2016

Opnames langspeeldebuut Sahim Omar Kalifa van start

door Margot De Palmeneire

De opnames van Zagros, de eerste langspeelfilm van Sahim Omar Kalifa, gaan vrijdag van start. De Leuvense filmmaker is vooral bekend van zijn kortfilm Baghdad Messi.

In het liefdesdrama wordt de vrouw van Zagros beschuldigd van overspel. De herder verneemt dat zijn vrouw Havin naar Brussel gevlucht is en reist haar achterna op zoek naar de waarheid over haar vermeende bedrog.

Halima Ilter vertolkt de rol van Havin en Zagros wordt gespeeld door Feyyaz Duman. Ondertussen is ook de casting van de Vlaamse actrice Maaike Neuville bevestigd. De film speelt zich af in het Koerdische platteland van vandaag en de opnames zullen plaatsvinden in Griekenland, Turkije en België.

Kalifa scoorde eerder een indrukwekkend festivalpalmares met zijn drie kortfilms Land of the Heroes, Bagdhad Messi en Bad Hunter. De twee laatste kortfilms haalden allebei de Oscar-shortlist. Zagros is zijn eerste langspeelfilm.

Het project kreeg steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Casa Kafka, Canvas, Telenet Stap, het media programma van de Europese Unie, het Filmfonds van de Franse Gemeenschap, het Nederlands Filmfonds en Eurimages.

Bron: Cineart