Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2016

Opnames Zaak Alzheimer-threequel begonnen

door Steven Tuffin

De opnames van Het Tweede Gelaat zijn vorige week van start gegaan.  Het is de derde en wellicht laatste film met de personages “Vincke & Verstuyft” van Jef Geeraerts, gebaseerd op zijn thriller Double Face.

Na De Zaak Alzheimer en Dossier K. keren Koen De Bouw en Werner De Smedt terug in de hoofdrollen, met een hele plejade aan bekende en minder bekende acteurs in een indrukwekkende ensemblecast.

h2g_04

Naast Koen De Bouw en Werner De Smedt, spelen Greg Timmermans (Ben X, Dossier K., De Bunker), Hendrik Aerts (Het Vonnis), Jurgen Delnaet (Aanrijding in Moskou, Amigo’s, Cordon), Chris Van den Durpel (Vermist, Marina), Hilde Heijnen (Parade’s End, Vermist, Coppers) en nieuwkomers Ikram Alouad en Sofie Hoflack belangrijke rollen.

h2g_01

 

Om de ensemblecast volledig te maken, zijn er eveneens rollen voor o.a. Jasmine Jaspers, Kadèr Gürbüz, Peter Thyssen, Michiel De Meyer, Marijke Pinoy, Kim Hertogs, Christel Domen, Julie Van Den Steen, Karel Vingerhoets, Sven De Ridder, Daan Hugaert, Greet Verstraete en Erik Goris.

Daarnaast spelen ook een aantal internationale acteurs mee zoals Marcel Hensema (De Marathon), Eric Godon (In Bruges, D’Ardennen) Travis Oliver (Casualty, Dr Who) en Mark Arnold (Blade Runner 2).

Het Tweede Gelaat wordt geregisseerd door Jan Verheyen die eerder ook al Dossier K. onder regie nam.  “Het heeft uiteindelijk zeven jaar geduurd tot alle puzzelstukjes in elkaar schoven”, aldus de regisseur. “Het ambitieuze, gelaagde scenario van Carl Joos, een geweldige internationale cast & crew, en de financiering voor een in de Vlaamse context uitzonderlijke draaiperiode van meer dan 50 dagen met stunts en actie zoals we die bij ons nog niet hebben gezien. Maar ik ben blij als een kind dat ik dit grootse slotstuk van de Vincke & Verstuyft-trilogie mag regisseren.”

dscf0301

 

In de threequel gaat de ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…

h2g_03

Er zal gedurende 50 dagen gefilmd worden in onder meer Antwerpen en Antwerpen Linkeroever, Heusden-Zolder, Opglabbeek, Jette en Ossendrecht (NL).

Het scenario van de film werd geschreven door Carl Joos (De Zaak Alzheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown, De Behandeling) en is gebaseerd op het boek ‘Double Face’ van Jef Geeraerts.  Achter de camera staat Danny Elsen (De Premier, Tot Altijd, Loft).

h2g_02

Het tweede gelaat wordt in oktober 2017 in de zalen verwacht.