Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.09.2020

Opnames thriller met Mandy-actrice Andrea Risebourough stilgelegd na schietpartij

door Vertigo

In de Dominicaanse Republiek zijn de opnames van de thriller Geechee met Mandy-actrice Andrea Risebourough stilgelegd nadat één van de crewleden zou zijn neergeschoten door undercoveragenten van de Dominican Drug Control Forces.

Naar verluidt waren het crewlid en enkele collega’s op zoek naar locaties in de omgeving van de Lantica Pinewood Dominican Republic Studios, waar Geechee wordt opgenomen en werden hun wagens onder vuur genomen door de DDCF.

De crewleden werden achtervolgd tot aan de studio en onder schot gehouden tot de DDCF besefte dat ze geen criminelen waren. Het gewonde crewlid werd afgevoerd, maar zou ondertussen reeds het ziekenhuis hebben verlaten en naar huis zijn gevlogen.

Lantica Media, het productiehuis achter de film, laat weten dat er op zijn vraag een onderzoek is gestart naar het incident en dat de nationale autoriteiten er alles aan willen doen om een dergelijk voorval in de toekomst te vermijden.

Geechee wordt geproduceerd door Jamie Foxx en gaat over een wetenschapper (Riseborough) die samen met haar zoontje een nieuw leven wil beginnen op de Sea Islands, een reeks eilanden aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten.

Bron: EW

Lees meer over: