Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.12.2014

Opnames nieuwe van Groeningen gestart

door Steven Tuffin

Brussel, 4 december – Deze week is Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) gestart met de opnames van zijn vijfde langspeelfilm.  Belgica is – net als zijn vorige films – een productie van Menuet.

Belgica vertelt het verhaal van twee broers, Jo en Frank, die samen een bruin café, de Belgica, uitbouwen tot dé hotspot van het nachtleven.  Maar elk succesverhaal heeft ook een keerzijde en hoe beter de zaken lopen, hoe meer de broers elkaar verliezen…

Het scenario van Belgica werd geschreven door Arne Sierens en Felix van Groeningen. Zij schreven samen eerder het scenario van Dagen Zonder Lief, de tweede film van van Groeningen.

Stef Aerts (Adem, Welp) en Tom Vermeir spelen de twee broers.  Andere rollen zijn weggelegd voor Hélène De Vos, Charlotte Vandermeersch, Boris Van Severen, Titus De Voogdt, Sam Louwyck, Johan Heldenbergh en vele anderen.

Net als bij The Broken Circle Breakdown speelt de muziek opnieuw een prominente rol in de film.  De soundtrack van Belgica wordt gecomponeerd door David en Stephen Dewaele aka Soulwax aka 2manydj’s. Zij werken hiervoor samen met een reeks andere artiesten waaronder Roland,De Propere Fanfare, Logos en Kenji Minogue. Later meer hierover.

De opnames lopen tot midden februari.  Kinepolis Film Distribution brengt Belgica in oktober 2015 in de bioscopen.

De film kwam tot stand met de steun van het VAF Filmfonds, Screen Flanders, de Belgische Tax Shelter, Medialaan, Kinepolis Film Distribution, Belgacom, Topkapi Amsterdam en Pyramide Productions Parijs.

BELS

@Waanzinema