Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.08.2023

Opnames nieuwe film Achter de wolken- en Ferry-regisseur Cecilia Verheyden van start gegaan

door Vertigo

Roeien met de riemen die je hebt, zo moeten ze letterlijk gedacht hebben op de set van SKIFF, de nieuwste langspeelfilm van regisseur Cecilia Verheyden (Achter de wolken, Ferry, WTFock) waarvan de opnames onlangs van start zijn gegaan. Met SKIFF brengt ze een persoonlijk verhaal naar de bioscopen, met hoofdrollen voor onder andere de jonge talenten Femke Vanhove (Geldwolven) en Lina Miftah (Baraki), met daarnaast ook gevestigde waarden Natali Broods (Tabula Rasa, Arcadia) en Jeroen Van der Ven (Undercover, Rough Diamonds). De film zal in 2024 in de Belgische bioscoopzalen te zien zijn. 

SKIFF is een film naar de hand van productiehuis Mirage (BE), in coproductie met Lemming Film (NL), Grand Slam (SE) en Les Films du Fleuve (BE) van de geprezen gebroeders Dardenne. Regisseur Cecilia Verheyden stond eerder al aan het roer van verschillende Netflix-series, waaronder Undercover en onlangs nog Rough Diamonds, maar met SKIFF brengt ze haar eerste persoonlijke verhaal naar het witte doek. Voor het scenario sloeg ze de handen in elkaar met scenarist Vincent Vanneste die ook niet aan zijn proefstuk toe is. Het resultaat is een verhaal van prille liefde tussen jongeren op een scharnierpunt in hun jonge leven, waarbij keuzes grote gevolgen kunnen hebben. 

Synopsis:
De vijftienjarige Malou groeit op in een kleine gemeente waar ze uitblinkt in de plaatselijke roeiclub. Terwijl haar moeder vaak afwezig is en ze door haar mederoeisters wordt gepest, is haar broer Max de enige persoon bij wie ze zichzelf kan zijn. Wanneer Malou gevoelens krijgt voor Max’ vriendinnetje Nouria, ontstaat er een verwarrende driehoeksverhouding. In een zomer vol emoties moet Malou haar ware ik onder ogen komen, zelfs al is dat ten koste van haar geliefde broer.

Lees meer over: