Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.05.2017

Opnames nieuwe Adil El Arbi en Bilall Fallah deze week van start

door Vertigo

Vlaanderens meest excentrieke regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah start dinsdag de opnames van hun derde langspeelfilm Patser.  Na Image en Black die zich in Brussel afspeelden, is Antwerpen nu het decor.

Patser  vertelt het verhaal van vier jongeren op het Kiel (gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe) die een cokedeal saboteren en de drugs zelf verpatsen.  “Het is min of meer gebaseerd op waargebeurde shit.”, glimlacht El Arbi.  “Het wordt een film vol coole patserbakken, explosies en humor met een pakkend verhaal.  Nooit gezien in Vlaanderen!”

De filmcrew zal 44 dagen draaien in Antwerpen, Amsterdam en Tanger en onder meer acteurs Nabil Mallat, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Vic De Wachter en Noureddine Farihi zijn van de partij, alsook de Nederlandse acteurs Werner Kolf en Eric Corton en het media-fenomeen Ali B.

“We wilden voor deze film een unieke cast samenbrengen van jong talent en ervaring van alle origines door elkaar.” aldus Bilall Fallah.

Kinepolis Film Distribution brengt de film op 24 januari 2018 in de zalen.