Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2020

Opnames Mission: Impossible 7 later hervat dan verwacht

door Vertigo

Hoewel hoofdrolspeler Tom Cruise naar verluidt deze maand de opnames van de zevende Mission: Impossible-film wilde hervatten, zullen ze pas in september weer van start gaan. Dat heeft nevenspeler Simon Pegg bevestigd.

“We gaan beginnen met alle openluchtscènes,” zegt Pegg. “Dat lijkt doenbaar en uiteraard zullen we onze voorzorgen nemen.” De acteur grapt ook dat de acteurs anderhalve meter zullen tussen laten tijdens de vechtscènes.

“Wie betrokken is bij intieme scènes, zal gezond moeten verklaard worden,” voegt hij eraan toe. “Hoe dat precies in zijn werk zal gaan en of er regelmatig kan worden getest op het coronavirus, weet ik echter niet.”

De eerst regieassistent Tommy Gormley heeft bevestigd dat er op september wordt gemikt en zegt dat er nog steeds zoals gepland in Italië en op alle andere locaties zal worden gedraaid. Verder hoopt hij echter een groot deel in een Britse studio te kunnen filmen.

Volgens Gormley wordt het een uitdaging om in de huidige omstandigheden een actiefilm te maken, maar hij blijft optimistisch. Voor de shoot van een Star Trek-film moesten hij en zijn crew namelijk ooit een veiligheidsbril, gehoorbescherming en handschoenen dragen.

“De opnames vonden plaats in een voedselfabriek,” zegt Gormley. “We hebben het nodige gedaan en er niet bij stilgestaan. We zijn heel flexibel en zijn het gewoon om in extreme situaties op extreme locaties te werken. Als we goed genoeg voorbereid zijn, kunnen we alles aan.”

Bron: Variety