Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.06.2020

Opnames Jurassic World-threequel binnenkort hervat

door Vertigo

De opnames van Jurassic World: Dominion worden op 6 juli hervat in Pinewood Studios te Londen. De Jurassic World-threequel is de eerste grote filmproductie die in het Verenigd Koninkrijk opnieuw van start gaat.

Universal zou vijf miljoen dollar hebben geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen. Zo zouden alle cast- en crewleden voor aanvang van de opnames worden getest op het coronavirus en daarna nog een aantal keer tijdens de shoot.

Een aantal acteurs, waaronder hoofdrolspelers Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, keerden terug naar de Verenigde Staten tijdens de lockdown en zullen binnenkort opnieuw overvliegen naar Londen, waarna ze twee weken in quarantaine zullen verblijven. Ook bij het verlaten van de VS zullen ze worden getest.

Daarnaast voorziet Universal in alle medische zorgen van de cast en crew, in opleidingen over de coronamaatregelen, in 150 plekken om de handen te ontsmetten en in 1800 veiligheidsborden.

“Iedereen met symptomen van het coronavirus zal onmiddelijk in quarantaine worden gezet en pas daarna naar huis gestuurd,” zegt een medewerker van Universal. “We willen zeker zijn dat we meer dan het nodige doen om een veilige omgeving te creëren.”

“Niet het kostenplaatje maar veiligheid is onze prioriteit,” vervolgt hij. “We zullen ons laten leiden door ons medisch team, maar we zijn er zeker van dat we door gespreide werkschema’s, afbakening van de cast en crew in zones en contact tracing zonder veel oponthoud kunnen verderwerken.”

Bron: Deadline