Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.07.2020

Opnames Jeroen Percevals regiedebuut herstart

door Vertigo

Op maandag dertien juli zijn de opnames van Dealer, het filmdebuut van Jeroen Perceval, herstart nadat ze halverwege gestopt waren naar aanleiding van de coronacrisis.

Exact vier maanden later is de goesting enorm groot en staan de ploeg, de cast en Perceval te popelen om weer aan de slag te gaan en de film af te werken, uiteraard volledig volgens het COVID-19-veiligheidsprotocol.

“Ik ben enorm blij dat we terug kunnen opstarten want het was een stevige mindfuck om midden in het draaiproces te moeten stoppen en niet te weten wanneer en hoe we terug konden beginnen,” zegt Perceval.

“Hopelijk kunnen we de shoot nu afwerken zonder incidenten,” vervolgt hij. “Zolang wij ons aan het protocol houden en de rest van België ook moet dat lukken.”

Dealer vertelt het verhaal van de veertienjarige drugsdealer Johnny (Sverre Rous) die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft.

Johnny droomt van een beter leven en krijgt op een dag de beroemde succesvolle acteur Antony (Ben Segers) als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

Naast Rous en Segers bestaat de cast uit onder meer Veerle Baetens als Johnny’s moeder en Bart Hollanders als de drugsdealer Lucca.

Bekijk een aantal nieuwe stills uit de film en achter de schermen-foto’s hieronder:

Lees meer over: