Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.02.2016

Opnames Cargo van start

door Steven Tuffin

Vandaag gaan de opnames van Cargo van start, de eerste langspeelfilm van Gilles Coulier. Na het succes van Bevergem, is deze film het derde project van het productiehuis De Wereldvrede van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap.

Cargo brengt het ruwe verhaal van drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties.

Gilles Coulier schreef het scenario met co-auteur Tom Dupont en ontwikkelden het samen verder binnen het prestigieuze Script&Pitch programma van het TorinoFilmLab. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean Broucke), Wim Willaert (Francis Broucke) en Sebastien Dewaele (William Broucke). Andere rollen zijn weggelegd voor Roland Van Campenhaut (Leon Broucke), Chiel Vande Vyvere, Josse De Pauw, Barbara Sarafian, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. De regisseur doet opnieuw beroep op David Williamson als D.O.P. en Tom Denoyette voor de montage.

Bron: De wereldvrede

@Waanzinema