Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.02.2020

Opmerkelijke speeches, parodieën en meer Independent Spirit Awards-hoogtepunten

door Vertigo

Lulu Wangs The Farewell, Josh en Benny Safdie’s Uncut Gems en Robert Eggers’ The Lighthouse zijn gisterenavond de grote winnaars van de Independent Spirit Awards geworden. We zetten enkele hoogtepunten uit de ceremonie op een rijtje.

Actrice Aubrey Plaza praatte voor het tweede jaar de ceremonie aan elkaar en stak in haar openingsspeech onder meer de draak met het gebrek aan Oscarnominaties voor vrouwelijke regisseurs. Later dook ze ook op in parodieën van The Lighthouse en Judy.

Adam Sandler won Beste Acteur voor zijn rol in Uncut Gems en haalde eveneens uit naar de Oscars, waarvoor hij niet genomineerd werd. De film kreeg ook de award voor Beste Regisseur en de Safdie-broers lazen hun voorbereide speeches tegelijkertijd en door elkaar voor.

Omdat er volgens Plaza nog steeds niet genoeg LGBTQ-representatie is, vestigde het Gay Man’s Choir of Los Angeles de aandacht op een aantal ‘queer-momenten’ uit films van het voorbije jaar die niemand zijn opgevallen.

Bong Joon-ho’s Parasite kreeg als eerste Zuid-Koreaanse-film de Independent Spirit Award voor Beste Internationale Film en de regisseur grapte in zijn ontvangstspeech dat iedereen na al zijn overwinningen gewoon is geraakt aan zijn tolk.

Tot slot nam Wang zowel de Independent Spirit Award voor Beste Film als Beste Actrice in een Bijrol in ontvangst voor The Farewell. Haar actrice Zhao Shuzhen kon er namelijk niet bij zijn omdat ze vastzit in China door het coronavirus. Wang deed in haar speech een oproep om meer vrouwelijke regisseurs in dienst te nemen.

Bron: THR