Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.04.2019

Opmerkelijke protestactie om Netflix te pushen signaal te geven tegen anti-abortuswet

door Vertigo

In de Amerikaanse staat Georgia ligt een wetsvoorstel op tafel om abortus na zes weken zwangerschap te verbieden.

Omdat veel vrouwen op dat moment nog niet weten dat ze zwanger zijn gaat de organisatie voor vrouwenrechten UltraViolet niet akkoord.

Uit protest roepen ze Netflix op om te stoppen met draaien in Georgia. Daar worden namelijk verschillende series van de streamingdienst opgenomen, waaronder Stranger Things.

Eerst lanceerden ze een petitie die reeds ruim 22.000 keer getekend werd en nu hebben ze het over een andere boeg gegooid.

Ze huurden een vliegtuig in om over het hoofdkwartier van Netflix in Los Gatos, Californië te vliegen met een spandoek waarop “NETFLIX: PROTECT WOMEN. STOP FILMING IN GEORGIA.” stond.

“In Georgia sterven meer moeders in het kraambed dan overal elders in dit land,” zei Shaunna Thomas, de medeoprichter van UltraViolet. “Als deze wet er komt, zullen nog meer vrouwen sterven.”

“Netflix levert Georgia elk jaar miljoenen dollars op,” vervolgde ze, “en moet zijn macht gebruiken om het voor vrouwen op te nemen.”

Een open brief om Netflix-producties in Georgia te boycotten werd ondertussen door Netflix-gezichten zoals Orange Is the New Black-actrices Uzo Aduba en Laverne Cox en comédienne Amy Schumer ondertekend.

Bron: IndieWire

Lees meer over: