Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.08.2019

Oostende-opener The Best of Dorien B. wint prijs in Roemenië

door Vertigo

Dit weekend heeft de debuutfilm van Anke Blondé The Best of Dorien B. de Anonymous Trophy voor Beste Film gewonnen op het internationale onafhankelijke filmfestival in Roemenië (Sfântu Gheorghe).

Actrice Kim Snauwaert mocht de prijs in ontvangst nemen van festivaldirecteur Miruna Berescu. “Regisseur Anke Blondé zal heel blij zijn met deze prijs. Het was een geweldige eer om hier aanwezig te zijn,” zei ze nog bij de ontvangst van de Award, die gepaard gaat met een bedrag van 3.000 euro.

Sinds zijn wereldpremière in Rotterdam in januari werd de film al op een hele reeks internationale festivals uitgenodigd zoals o.a. Sydney, Galway, Edinburgh, Lucca en Beijing. Eerder mocht Blondé ook al de prijs voor Beste Internationale Debuut in ontvangst nemen in Galway en kreeg de film een speciale vermelding op het filmfestival van Lucca (Italië).

The Best of Dorien B. komt op 11 september uit in de Belgische bioscoop en opent op vrijdagavond 6 september de dertiende editie van het Filmfestival Oostende.