Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.01.2020

Oorspronkelijke plot & titel Star Wars: The Rise of Skywalker onthuld

door Vertigo

Op Reddit is een samenvatting van het originele script van Star Wars: The Rise of Skywalker gelekt. Zowel The Playlist als /Film bevestigen dat het om de versie van de oorspronkelijke regisseur Colin Trevorrow en zijn coscenarist Derek Connolly gaat.

De film zou aanvankelijk Star Wars: Duel of the Fates heten en de plot wijkt enorm af van wat Trevorrows vervanger J.J. Abrams en zijn coscenarist Chris Terrio uiteindelijk bedachtten. Een korte synopsis:

Om te voorkomen dat de Resistance zieltjes wint na de heldendaden van Luke Skywalker in Rian Johnsons The Last Jedi heeft de First Order op bevel van Kylo Ren communicatie tussen planeten onmogelijk gemaakt.

Bijgevolg probeert de Resistance onder leiding van General Leia Organa een Force Beacon te activeren op de planeet Coruscant, de gewezen hoofdzetel van de Empire en het huidige hoofdkwartier van de First Order.

Rose, Finn, R2-D2 en C-3PO trekken naar Coruscant, terwijl Rey samen met Poe en Chewbacca naar een manier zoekt om haar Force-krachten verder te ontwikkelen.

Ondertussen vindt Kylo Ren op Mustafar, de voormalige woonplaats van Darth Vader, een boodschap van wijlen Emperor Palpatine. Die leidt hem naar Palpatines mentor Tor Valum met wie Kylo begint te trainen.

Rey wordt achternagezeten door de Knights of Ren en verslaat hen in een lightsabergevecht.  Rose & co. slagen erin om de Force Beacon te activeren, maar worden gevangen genomen door General Hux.

Finn rekruteert echter enkele van zijn oude Stromtrooper-collega’s en Leia lanceert een aanval op Coruscant. Elders komt het tot een gevecht tussen Rey en Kylo Ren, waarbij onthuld wordt dat hij haar ouders vermoordde in opdracht van Snoke.

Rey en de Force Ghosts van Luke, Yoda en Obi-Wan Kenobi slagen er niet om Kylo Ren te bekeren en hij sterft. De Resistance verslaat de First Order en alle kinderen die voeling hebben met de Force, waaronder de jongen met de bezem uit The Last Jedi, worden door Finn en Rose meegenomen naar een afgelegen planeet waar Rey hen begint te trainen als Jedi.

Lees de opening crawl van Star Wars: Duel of the Fates hieronder en meer plotdetails hier.

Bron: The Playlist, /Film, Dark Horizons