Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.06.2020

Oorspronkelijke regisseur Brokeback Mountain onthuld

door Vertigo

Voor Ang Lee achter de camera plaatsnam, toonden Gus Van Sant, Joel Schumacher en Pedro Almodóvar interesse om Brokeback Mountain in te blikken. Volgens Precious-regisseur Lee Daniels was hij echter de eerste in het rijtje.

Brokeback Mountain zou Daniels’ langspeeldebuut worden, maar hij kreeg het project niet van de grond. “Het zou een heel dure film worden en ik kreeg hem niet gemaakt,” zegt de regisseur. “Niemand wilde hem zien en niemand wilde hem maken.”

Daniels heeft Lee’s versie uiteindelijk pas na vijftien jaar bekeken. “Ik had een heel krachtige film in gedachten en aanvankelijk wilde ik Angs versie niet bekijken omdat hij het verhaal volgens mij geen eer zou aandoen,” zegt hij.

“Ik wist hoe ik de scène waarin de hoofdpersonages voor het eerst seks hebben in de tent zou inblikken en kon mij niet inbeelden dat iemand anders ze eer zou aandoen, laat staan een heteroseksuele regisseur,” vervolgt hij.

“Ang Lee heeft echter knap werk geleverd,” voegt hij eraan toe. “Hij heeft het verhaal aangenaam gemaakt voor veel heteroseksuelen overal ter wereld. Ik zou wellicht iets directer zijn geweest, maar hij vertrok vanuit een ander perspectief en heeft het goed gedaan. Dat heb ik hem ook gezegd.”

Bron: IndieWire