Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.08.2020

Oorlogsepos breekt records aan de Chinese box-office

door Vertigo

Het Chinese oorlogsepos The Eight Hundred heeft in eigen land het succesvolste openingsweekend van het jaar achter de rug met 82,6 miljoen dollar en dat terwijl de Chinese zalen maar voor vijftig procent mogen gevuld zijn.

Met voorvertoningen meegeteld leverde The Eight Hundred al 116 miljoen dollar op en beleefde hij zelfs het beste debuut ter wereld van 2020.

The Eight Hundred is de eerste Chinese film die volledig met IMAX-camera’s werd gedraaid en bracht 6,7 miljoen dollar op in IMAX-zalen of 6,3 procent van de totale box-office-opbrengst.

Dat is opvallend veel voor een film uit eigen land, vooral omdat IMAX-zalen maar één procent vormen van alle Chinese zalen waarin de film te zien is.

In ieder geval haalde IMAX daardoor afgelopen weekend 7,5 miljoen dollar binnen aan de globale box-office, het beste resultaat sinds januari.

“Na een sluiting van zes maanden blijft de opbrengst uit Chinese IMAX-zalen onze verwachtingen overtreffen,” zegt IMAX-CEO Rich Gelfond. “Bijgevolg geloven we des te meer dat het publiek snakt om weer naar de bioscoop te gaan op plaatsen waar het mogelijk is.”

Bron: Deadline, THR