Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.12.2017

Ook The Usual Suspects-opnames geteisterd door seksueel wangedrag Kevin Spacey

door Vertigo

Kevin Spacey stuurde jaren geleden al producties in de war met zijn seksueel wangedrag. Zijn The Usual Suspects-collega Gabriel Byrne vertelde onlangs dat de opnames van die nineties-klassieker werden stilgelegd vanwege Spaceys grensoverschrijdend gedrag.

“Ik wist toen eerlijk gezegd niet hoe erg het was”, vertelde de Ierse acteur. “We dachten allemaal dat het om grapjes van Kevin ging, maar niemand wist hoe ernstig zijn wangedrag was. Pas later besefte ik dat de opnames waren gestopt vanwege het seksueel overschrijdend gedrag van Kevin.”

Bryne vergeleek het gedrag van Spacey ook met dat van Weinstein: “Ze misbruikten hun macht op dezelfde manier. Ik heb drie films gemaakt met Harvey en weet wat voor een klootzak hij is. Hij was een echte bullebak, dat heb ik van dichtbij gezien. Zijn gedrag was echt afstotelijk, zowel tegenover vrouwen als mannen. Hij had heel weinig respect voor de mensen rondom hem.”

Over het seksueel misbruik van de producent hoorde hij echter alleen geruchten: “Die bleven zo vaag omdat hij zijn slachtoffers overtuigde om erover te zwijgen. Ik hoorde wel eens iets van twee bekende actrices, maar wist niet of ik het voor mij moest houden. Ik wist niet zeker wat er was gebeurd en kon het dus ook niet zomaar gaan rondvertellen.”

Ondertussen is Harvey Weinstein ontslagen bij zijn productiehuis The Weinstein Company en heeft Netflix beslist om zonder Kevin Spacey door te gaan met House of Cards.

Bron: EW