Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.06.2019

Ook Men in Black: International gaat op zijn bek in de Amerikaanse zalen

door Vertigo

Na Godzilla: King of the Monsters en X-Men-finale Dark Phoenix heeft ook Men in Black: International een teleurstellend openingsweekend aan de Amerikaanse box-office achter de rug.

De spin-off met Chris Hemsworth en Tessa Thompson belandde op nummer één met een magere opbrengst van 28,5 miljoen dollar, het slechtste debuut in de geschiedenis van de franchise. In de rest van de wereld was de film goed voor 73,7 miljoen dollar, waarvan 26,3 miljoen dollar uit China.

The Secret Life of Pets 2 zakte naar de tweede plaats met 23,8 miljoen dollar en Aladdin blijft staan op drie met 16,7 miljoen dollar. Dark Phoenix moest twee plaatsen inboeten en kwam op vier terecht met 9 miljoen dollar, een duizelingwekkend verschil van 72,6 procent met het openingweekend.

Rocketman sluit de top vijf af met 8,8 miljoen dollar en Shaft kwam binnen op de zevende plek met 8,3 miljoen dollar. De film werd negatief onthaald in de pers, maar het publiek gaf hem een A-CinemaScore.

Tot slot kreeg de komedie Late Night een brede release, goed voor 5,1 miljoen dollar en de negende plaats, en belandde nieuwkomer The Dead Don’t Die van Jim Jarmusch met 2,5 miljoen dollar buiten de top tien.

Bron: Dark Horizons