Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.11.2017

Ook Lars von Triers producent beschuldigd van seksuele intimidatie

door Vertigo

Vorige maand beschuldigde Bjork regisseur Lars von Trier van seksuele intimidatie tijdens de productie van Dancer in the Dark. Von Trier en zijn producer Peter Aalbaek Jensen ontkenden de beschuldigingen en Jensen beweerde zelfs dat zij het slachtoffer waren van de dominante Bjork.

Nu is het schandaal uitgedijd naar von Triers productiehuis Zentropa en meer bepaald het gedrag van Jensen. Negen actrices getuigden in de Deense krant Politiken over hoe de producer hen vernederde en seksueel intimideerde. Zo zou hij hen bij de borsten hebben gegrepen en naar hen gekreund hebben. Een andere onthutsende getuigenis vertelt over feiten die zich afspeelden op een kerstmisfeestje van het productiehuis. Daar werden stagiaires door Jensen opgedragen om hun schaamhaar meten.

Jensen ontkent de feiten niet, maar weigert zich ook te excuseren. In een onduidelijk statement gaf de producer mee dat “hij verschillende keren over de schreef is gegaan, maar wel altijd een geliefde leider is gebleven.” De producer werd door zijn leidinggevenden bij Zentropa al onder druk gezet om zijn werkwijze aan te passen, maar hij deelde mee “dat de toekomst wel zal uitwijzen of hij hier gehoor aan geeft”.

Von Trier heeft zelf nog niet gereageerd op de beschuldigingen tegenover zijn producer.

Bron: The Playlist