Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2018

Ook Greta Gerwig zegt dat ze nooit meer met Woody Allen zal werken

door Vertigo

De #MeToo-beweging blijkt nog niet al te veel veel invloed te hebben op Woody Allen. Hoewel de filmmaker door zijn dochter Dylan Farrow beschuldigd wordt van misbruik, blijven veel sterren met hem samenwerken. Farrow uitte daar eerder haar al onbegrip over en vond het vreemd dat de mensen die zich uitspreken over seksisme in de filmindustrie, blijven zwijgen over Allen.

Langzaam lijkt er echter verandering te komen in de houding van filmsterren. Nu zegt ook actrice en Lady Bird-regisseuse Greta Gerwig dat ze niet meer met Allen zal samenwerken:

“Ik had een rol in To Rome With Love en begrijp dat daar vragen bij gesteld worden. Ik heb er ook veel over nagedacht en voel me nu klaar om mijn mening daarover te geven. Ik kan enkel voor mijzelf spreken, maar ik had die rol niet aangenomen als ik toen wist wat ik nu weet. Ik heb sindsdien nooit meer samengewerkt met Allen en zal dat ook nooit meer doen.”

“De getuigenissen van Farrow hebben mij doen beseffen dat ik heb bijgedragen aan de pijn van een andere vrouw. Daar ben ik droevig om,” gaat Gerwig verder. “Ik ben opgegroeid met de films van Allen en die hebben mij gevormd als artiest. Daar kan ik niets meer aan veranderen, maar ik zal in de toekomst wel betere beslissingen nemen.”

Bron: The Playlist